Ron de Jeremy Reserva

Anmeldelse: Ron de Jeremy Reserva

Det bør vel være unødvendig å nevne hvem Ron Jeremy er – og om du ikke kjenner til fyren fra før, nøyer jeg meg med å nevne at han er relativt kjent som skuespiller i, eeh.. voksenfilmer – som han har spilt i omtrent 2.000 av. Ron de Jeremy ble sluppet i 2011, og i markedsføringen av Ron de Jeremy har produsenten, One-Eyed Spirits, spilt hardt på ryktet hans – så mye at flasken prydes av et bilde av Ron Jeremy med slagordet «Long, smooth taste»…

Med andre ord kan man lett komme til slutningen at dette er et gjennom-kommerst produkt, hvor brandingen er viktigere enn kvaliteten. Men stemmer det? De har i hvert fall hatt hjelp av flinke folk når Ron de Jeremy er blendet, visstnok har masterblender Francisco «Don Pancho» Fernandez stått bak blendingen, en mann som har laget rom i femti år – først for Havana Club, og senere for blant andre Zafra og Abuelo. Han vet med andre ord hva han driver med – og når Ron de Jeremy Reserva dessuten ble nominert til «Best New Golden Rum» på Rumfest 2011 og fikk en gullmedalje på International Rum Conference i 2012 kan det vel ikke være så altfor galt?

Flasken ser ikke så aller verst ut, den er lav og bred med et forholdsvis enkelt design. Et bilde av Ron Jeremy pryder etiketten sammen med det nevnte slagordet «Long, smooth taste». Litt harry, javel – men jeg synes flasken ser forholdsvis elegant ut. Av farge er den gyllen, og såpass lys at jeg tipper det nok er naturlig farge fra lagringen og at den ikke er tilsatt kunstig fargestoff.

Aromaen domineres av karamell, honning og eik med litt tyngre lukter som kaffe, krydder og lær lenger bak. Alkoholen kjennes også definitivt, men det blir ikke altfor dominerende.

Smaksmessig er den ganske mye mer fruktig enn aromaen skulle tilsi, men domineres fortsatt av det søte, som karamell og vanilje. Ettersmaken er imidlertid overraskende krydret og tørr, med litt for mye alkohol-burn, tobakk og lær.

Alt i alt er Ron de Jeremy et interessant bekjentskap – og den overrasker ved å være langt kraftigere i ettersmaken enn både aroma og førsteinntrykket skulle tilsi. Den er ikke blant mine favoritter, men et hyggelig tilsnitt til barskapet og alltid den første flasken gjester plukker frem – så det tyder vel på at de har lykkes minst like godt med markedsføringen som de har med selve blendingen av Ron de Jeremy Reserva…

Poeng:

Flasken: 3/5
Utseende: 6/10
Aroma: 9/15
Smak: 45/60
Ettersmak: 4/10
Total: 67/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
67%

Ron de Jeremy Reserva finner du i Vinmonopolets bestillingsutvalg til 425 kroner. Det er en bra pris for en rom som kanskje først og fremst egner seg til cocktails, men som også til nøds kan drikkes bar.
Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!