Diplomatico Reserva Exclusiva

Anmeldelse: Diplomático Reserva Exclusiva

Diplomático Reserva Exclusiva har vært blant mine favoritter i lang tid, og er ofte førstevalget når jeg skal introdusere folk for god rom. Rom fra Venezuela ligger på den søtere enden av skalaen – og her er Diplomático Reserva Exclusiva i godt selskap med blant annet Santa Teresa 1796, som jeg har anmeldt tidligere.

Diplomático Reserva Exclusiva er en blend av rom destillert av melasse på både pot stills og kolonneapparater, visstnok utelukkende kobberapparater, og blant det som inngår i blenden er rom lagret inntil 12 år på brukte bourbonfat. Destillerias Unidas, som står bak Diplomático, legger ikke skjul på at den er tilsatt både sukker og fargestoff.

Flasken kommer i et grønt papprør med et motiv som føles klassisk og gammeldags – på den gode måten. Dette skiller seg ut på hylla! Selve flasken er lav og av grønt, frostet glass med den samme frimerke-lignende etiketten som på resten av emballasjen.

Ulempen med den frostede flasken er at man ikke kan se innholdet – fargen er nemlig helt fantastisk. Nå er den som nevnt tilsatt fargestoff, så det er kanskje ikke så rart – men den dype, varme mahognifargen er virkelig tiltalende. Duften domineres av karamell, med vanilje og smeltet smør litt lenger bak. Ingen spesielt kompleks duft, her er det først og fremst det søte som dominerer.

Smaksmessig er det fortsatt karamell som dominerer. Konsistensen er oljeaktig, og under karamellen er det en del vanilje, brunt sukker og ikke minst nøtter. Ettersmaken er lang, og selv om den fortsatt er søt gjør nøtter seg litt mer gjeldende her på bekostning av karamellen. En forholdsvis lang, men ekstremt behagelig ettersmak!

Diplomático Reserva Exclusiva er som sagt en av mine favoritter, og en rom jeg kjenner godt etter å ha drukket den mange, mange ganger. Mange vil nok synes at den er litt i det søteste laget – men om du liker for eksempel Zacapa 23 kan jeg nok garantere at du vil sette pris på Reserva Exclusiva også. Diplomático Reserva Exclusiva ligger i Vinmonopolets bestillingsutvalg, og koster 550 kroner. Det er en veldig bra pris for en veldig bra rom!

Poeng:

Flasken: 4/5
Utseende: 9/10
Aroma: 13/15
Smak: 57/60
Ettersmak: 9/10
Total: 92/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
92%Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!