Mocambo 20YO

Anmeldelse: Mocambo Art Edition 20YO

Meksikansk rom er ikke spesielt godt kjent, men det finnes et par-tre produsenter. I tillegg til Mocambo kommer også El Ron Prohibido og Los Valientes herfra, men i dag er det altså 20-åringen fra Mocambo vi skal kikke nærmere på. Den er ikke tilgjengelig i Norge, og jeg har heller ikke sett den noe sted i Europa, men den bør være ganske kurant å få tak i hos amerikanske butikker med bra utvalg. Jeg plukket opp min hos Total Wine i Orlando.

Flasken er lang og slank, og byr på et ganske spesielt utseende takket være den nesten spindelvevliknende barken som er lagt utenpå flasken. Dette er et samarbeid mellom destilleriet og den meksikanske kunstneren Victor Fernández, og er bakgrunnen for at Mocambos 20-åring har tilnavnet Art Edition. Hver flaske dekkes for hånd, og er således unik – noe som ytterligere understrekes av at samtlige flasker er håndnummerert. Om man liker flasken eller ikke er nok litt smak og behag, men jeg synes den er ganske kul, og den skiller seg definitvt ut på hylla!

Når man får godsakene i glasset, er fargen ganske dyp brun, men med 20 år på baken skulle det bare mangle. Duftmessig er den helt klart spesiell – mye sødme og noe rosin, men kombinert med veldig mye røyk. Såpass annerledes at jeg faktisk satt bort flasken i noen måneder første gang jeg smakte den, og først tok den frem igjen nå for å gjøre denne anmeldelsen. Ved andre gangs besøk er jeg imidlertid forberedt på at dette er annerledes, og nå må jeg si at jeg liker det.

Smaksmessig gjør røyksmaken fortsatt mye ut av seg, men om man kommer seg forbi den er Mocambo 20YO veldig søt. Rosin er fortsatt på plass her, men karamell og røyk er de to mest fremtredende smakene sammen med honning og eik. Mocambo 20YO er forholdsvis tørr i ettersmaken, men fordi karamellen og sødmen ligger i bakgrunnen hele veien er dette mer enn godkjent. Det er ikke noe du drikker hver dag, men den er et interessant bekjentskap jeg kommer til å ta frem på dager hvor jeg er i humør til å konsentrere meg litt om drikkingen, for den krever definitivt oppmerksomhet.

For å oppsummere er Mocambo litt annerledes – og for min del bedre – hver gang du smaker den. Det er definitivt ingen hverdagsrom, men jeg synes det er et interessant innslag i barskapet, og en rom med spanske røtter men allikevel ganske annerledes enn det vi er vant til fra den spanske stilen. Befinner du deg i USA bør du kunne plukke opp en flaske for omtrent $40, og det mener jeg den er vel verdt.

Poeng:

Flasken: 4/5
Utseende: 8/10
Aroma: 13/15
Smak: 53/60
Ettersmak: 8/10
Total: 86/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
86%Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Leave a Comment