Anmeldelse: Havana Club Selección de Maestros

Havana Club Selección de Maestros ble opprinnelig lansert høsten 2010, og overtok dermed plassen til den tidligere Barrel Proof-varianten som samtidig forsvant ut av sortimentet. Selección de Maestros er, som navnet antyder, «mesternes utvalgte» – ved at seks erfarne Maestros Roneros møtes for å velge ut de aller beste fatene. Deretter lagres det først i brukte fat av hviteik, før en etterlagring på utvalgte yngre fat. Til slutt møtes mesterne én gang til for å gjøre den ferdige blenden – og skal vi tro Havana Club selv får ingen gå hjem før alle er enige om at de har skapt det perfekte resultatet…

Flasken er veldig elegant, holdt i mørk blått og gull med tykk bunn og lukkes med naturkork, dessverre med en blå plastpropp øverst – her hadde det gjort seg enda bedre med tre eller metall, men det funker forsåvidt greit. Flasken kommer også i et rør med tredekor som ser ganske eksklusivt ut. Definitivt et visuelt sett bra innslag på hylla! Selve innholdet er kopperfarget og litt rødlig. Men til det viktigste her – hvordan er duft og smak?

Duften byr på en behagelig sødme, med karamell, muskat og litt vanilje som mest fremtredende. Det er også en god del fruktighet i form av eple og kirsebær. Dette lukter veldig, veldig godt!

Smaken gjør definitivt litt ut av seg – Selecciòn de Maestros holder 45% så den har litt sting, men byr på karamell, muskat, kanel og der jeg plukket opp litt eple på duft smaker det mer av appelsin. Lenger bak er den tyngre – med smak av eik, røyk, lakris og pepper. Definitivt tørrere på smak enn på duft!

Ettersmaken er lang, spicy og forholdsvis tørr, med eik, lakris, røyk og tobakk sammen med fruktigheten av eple og appelsin.

Alt i alt er Havana Club Selecciòn de Maestros en meget bra rom, og til en forholdsvis hyggelig penge: På Vinmonopolet koster den 599,90 kroner, men om du har tenkt deg ut på reise i nærmeste fremtid kan den også plukkes opp på for eksempel Oslo Lufthavn eller Sola for bare 389 kroner. Det er definitivt et kupp!

Poeng:

Flasken: 4/5
Utseende: 6/10
Aroma: 13/15
Smak: 53/60
Ettersmak: 7/10
Total: 83/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
83%Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Comments

  1. Pingback: Toppresultater til Rhum J.M, Diplomatico og Havana Club i Berlin! | Om Rom

Leave a Comment