Ron Zacapa Reserva Limitada 2014

Anmeldelse: Ron Zacapa Reserva Limitada 2014

Da Zacapa slapp sin spesialutgave Reserva Limitada for første gang i 2013, varslet de at det kom til å bli en årlig greie – og nå er Reserva Limitada 2014 på plass. Denne gangen har den fått seg en avsluttende lagring i en urtehage, der fatene har ligget iblant urter som fennikel, koriander og anis – som visstnok skal ha bidratt til både smak og duft.

I utgangspunktet er Reserva Limitada 2014 basert på den vanlige Zacapa 23, men den har altså fått et år ekstra i urtehagen. Ifølge produsenten er dette inspirert av eldgamle Maya-tradisjoner, der indianerne brukte urtene i både matlagning og religiøse sammenhenger. Hva det har med rom å gjøre, kan vi jo lure på – mest av alt er det en god historie til markedsføringen…

Emballasjen er godt kjent – flasken er den samme som vanlig Zacapa 23, men her er det flettede båndet rundt flasken litt mørkere enn vanlig, akkurat som det var på fjorårets spesialslipp. I tillegg er etiketten grønn, noe som gjør at flasken skiller seg fra andre Zacapa-varianter.

Duftmessig er dette typisk Zacapa. Karamell, honning og vanilje er det mest fremtredende, men duften er også litt tyngre og mer kompleks enn vi er vant med fra Zacapa – med eik, litt røyk og noe solbær. Smaksmessig er den klart tyngre enn vanlig, ikke minst takket være fem ekstra volumprosent – Reserva Limitada 2014 er 45%. Tjære, anis, lær og tobakk er lett å plukke opp i tillegg til de forventede sødmetonene som karamell, honning og vanilje. Alt i alt er dette veldig godkjent!

Ron Zacapa Reserva Limitada 2014 er tilgjengelig på Vinmonopolet til den nette sum av 799 kroner. Om den er verdt de ekstra par hundrelappene over den vanlige? Tja, det kommer litt an på hvor glad du er i Zacapa. Den er i hvert fall et spennende bekjentskap.

Poeng:

Flasken: 4,5/5
Utseende: 9/10
Aroma: 14/15
Smak: 58/60
Ettersmak: 8/10
Total: 93,5/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
93.5%Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Leave a Comment