Weber Haus Silver Cachaca

Anmeldelse: Weber Haus Silver Cachaca

Weber Haus høres kanskje tysk ut, men her er det snakk om en brasiliansk cachaca-produsent som gjør alt fra dyrking av sukkerrør til destillering på eiendommen. Denne gangen smaker vi deres Silver Cachaca, som blant annet vant «Best in Show» på San Francisco World Spirits Competition i 2008 og «Best Cachaca» samme sted året etter.

Cachaca er i bunn og grunn det samme som rom – da det er destillert på sukkerrør. Den store forskjellen mellom de fleste romvariantene og cachaca, er at rom ofte destilleres på melasse, mens cachaca lages på fersk sukkerrørsjuice – på samme måte som rhum agricole, romvariantene som produseres i de tidligere franske koloniene. For de fleste er cachaca kanskje mest kjent – og definitivt mest brukt – som ingrediens i drinken caipirinha, som i tillegg til cachaca består av lime, sukker og is.

Weber Haus destillerer produktene sine på økologiske sukkerrør, som så presses før saften destilleres på kobberapparater. Etter destillering ligger Silver Cachaca på stålfat i et år før den tappes på flasker.

Om du har smakt ung agricole-rom er det lett å kjenne igjen de samme karakterene i cachaca, både på duft og smak. På duft er det først og fremst florale toner som trer frem, i tillegg til en ganske tung sødme. Dette er en forholdsvis behagelig duft, og selv om det selvfølgelig bærer preg av å være ulagret, overrasker Weber Haus positivt med en rund og fin duft med mye sødme.

På smak er det sødmen som leder an, men den blir fort tatt igjen av både florale noter, sammen med mye sort pepper. Igjen er det overraskende balansert og fint til å være et så ungt produkt. Det er selvfølgelig helt tydelig at vi snakker om noe som først og fremst vil brukes i cocktails – men dette er langt nærmere noe som kan drikkes bart enn andre, kanskje mer kjente cachaca-typer, uten å nevne navn…

Oppsummert? Enkelt og greit: du går garantert ikke feil med en caipirinha på Weber Haus cachaca.

NB: Merk at poengskalaen under er basert på at det drikkes bart, ikke som mikser. Det betyr at alt over 50 poeng er en bra cocktail-rom, mens du skal opp i 86+ før vi snakker en skikkelig god rom på egne ben.

Poeng:

Flasken: 3/5
Utseende: 9/10
Aroma: 8/15
Smak: 42/60
Ettersmak: 6/10
Total: 68/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
68%Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Leave a Comment