Rhum Rhum PMG

Anmeldelse: Rhum Rhum PMG

Rhum Rhum PMG er en agricole-rom av den franske stilen fra et håndverksdestilleri på den bittelille øya Marie Galante i Guadaloupe, og dukker opp i neste polslipp i to ulike varianter.

Den franske romstilen agricole skiller seg fra de spanske og engelske stilene ved at de produseres av ren sukkerrørjuice – ikke melasse som er et tykt, sirupsliknende restprodukt fra sukkerproduksjon. Dette gir en rom som ofte er tørrere i smaken, med mer florale toner og mindre sødme enn de typiske vanilje- og sjokoladetonene mange kjenner fra spanske og engelske rom. Det finnes ikke så altfor mange agricole-rom i pollistene – også fordi verdensproduksjonen av agricole kun står for en liten andel av all rom som produseres. Har du drukket rom fra for eksempel Martinique, Haiti eller Mauritius har du mest sannsynlig drukket agricole-rom, og dessuten er den meksikanske cachaca produsert på samme måte.

PMG kommer fra Bielle-destilleriet på Marie Galante. Her har det vært sukkerproduksjon siden midt på 1600-tallet, og den dag i dag destillerer Bielle sin rom på sukkerrør av de gamle typene, som de selv mener er best i verden. Destilleringen skjer i små kobberapparater. I neste polslipp kommer Rhum Rhum PMG i Vinmonopolets bestillingsutvalg i to varianter – en 41% og en 56%, og vi smaker begge.

Førsteinntrykket av utgaven på 41% er at dette ikke er likt noen annen agricole jeg har vært borti tidligere. Duften er mer fruktig enn floral – her er det veldig mye pære, appelsin og kirsebær! På smak følger fruktigheten med over, men med en litt mer sitrusaktig karakter, med mye lime – men her er det litt mer florale, typiske agricole-toner å hente frem lenger bak.

Poeng:

Flasken: 3/5
Utseende: 9/10
Aroma: 12/15
Smak: 45/60
Ettersmak: 7/10
Total: 76/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
76%

Førsteinntrykket av utgaven på 56% er en helt annen – når jeg først kommer meg forbi det første alkohol-kicket er dette langt mer velkjent agricole på duft, der den er floral med toner av gress, sammen med noe fruktighet som mango og ananas. På smak er det fortsatt typisk agricole, selv om kirsebær også gjør seg gjeldende og byr på en tiltalende fruktighet i tillegg.

Poeng:

Flasken: 3/5
Utseende: 9/10
Aroma: 11/15
Smak: 43/60
Ettersmak: 6/10
Total: 72/100

Poeng (av maksimalt 100 oppnåelige)
72%

Oppsummert foretrekker jeg helt klart den lettere varianten på 41% – den skiller seg litt mer fra de typiske agricole-notene og er først og fremst fruktig og frisk. Begge de to Rhum Rhum PMG-variantene dukker opp i polslippet i juli, men kommer bare til Norge i noen få flasker, så her gjelder det å være kjapt innom bestillingsutvalget om du vil sikre deg en flaske. Begge er absolutt verdt et kjøp, om du er av agricole-typen og foretrekker mindre søt rom!
Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Comments

  1. Pingback: Romnyheter på Vinmonopolet i juli - Om Rom

Leave a Comment