Rapport fra Oslo Rum Festival 2015

Aller første Oslo Rum Festival gikk av stabelen fredag 17. april – og i tillegg til flere spennende foredrag var det mulig å smake på store deler av tilgjengelig rom i Norge samt en del spennende tilskudd som (enda) ikke er tilgjengelig her til lands – deriblant Pusser’s og den super-eksklusive Brugal Papa Andrés, som er tappet i 500 flasker. 16 av dem kom hit til landet – til den nette sum av omtrent 7.500 kroner stykket, så det er eksklusive saker… Jeg fikk selvfølgelig sikret meg en smak og kommer tilbake med en skikkelig anmeldelse – men kort oppsummert er den typisk Brugal, det vil si tørr – med et heftig preg av lær og tobakk, tenk tunge Chesterfield-sofaer og røkejakker i fløyel så er du i nærheten… Et interessant bekjentskap – men allikevel er det liten tvil om at det ikke bare er innholdet du betaler for: Historien er verdt en del (tappet fra Brugal-familiens private kjeller), innpakningen er blant tidenes feteste i rom-verdenen (en fantastisk krystall-dekanter) og dessuten er det klart det koster litt når opplaget er kun 500 flasker.

I tillegg til smaking av spennende rom var det selvfølgelig bøttevis av rom-baserte cocktails å få servert, og arrangøren hadde dessuten hentet inn et knippe foredragsholdere til et variert utvalg foredrag i et tilstøtende lokale: Det startet allerede før selve festivalen åpnet, med Mario Navarro fra Ron Botran som kunne fortelle om romproduksjon generelt, med fokus på Guatemala og spesielt Ron Botran som kommer til Norge i disse dager. Deretter fulgte Christian Udjus og Martin Tønder Smith opp med en innføring i rom generelt før bartender Adam MacDonald fra Liquid Engineers tok over og loste oss gjennom rom i cocktails. Avslutningsvis sørget dessuten Mikael Huth Wenzell for å lære en interessert gjeng om fatbruk og lagring i romproduksjon før festivalen ble rundet av.

Ikke overraskende var det stor interesse rundt Brugal Papa Andrés, som var tilgjengelig for smaking på festivalen.

Ikke overraskende var det stor interesse rundt Brugal Papa Andrés, som var tilgjengelig for smaking på festivalen.

Når man fikk nok brunt brennevin, var det nok av muligheter til å lene seg tilbake med digge rom-baserte cocktails.

Når man fikk nok brunt brennevin, var det nok av muligheter til å lene seg tilbake med digge rom-baserte cocktails.

Ron Zacapa var selvfølgelig på plass med en rekke varianter til smaking, deriblant fjorårets utgave av Reserva Limitada. Nest lengst til høyre skimter du for øvrig den nye flasken til Zacapa 23, som kommer i ny innpakning til høsten.

Ron Zacapa var selvfølgelig på plass med en rekke varianter til smaking, deriblant fjorårets utgave av Reserva Limitada. Nest lengst til høyre skimter du for øvrig den nye flasken til Zacapa 23, som kommer i ny innpakning til høsten.

Pusser's er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge - og desto mer interessant var det for mange å sikre seg en smak under Oslo Rum Festival. Vi krysser fingrene for at vi ser Pusser's i polutvalget snart!

Pusser’s er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge – og desto mer interessant var det for mange å sikre seg en smak under Oslo Rum Festival. Vi krysser fingrene for at vi ser Pusser’s i polutvalget snart!

I tillegg til toppvarianten Papa Andrés hadde Brugal tatt med seg det meste av sortimentet til smaking.

I tillegg til toppvarianten Papa Andrés hadde Brugal tatt med seg det meste av sortimentet til smaking.

Brugal Papa Andrés, produsert i 500 flasker - hvorav 16 av dem har funnet veien til Norge. Det var mange som benyttet sjansen til å sikre seg en smak av denne under festivalen.

Brugal Papa Andrés, produsert i 500 flasker – hvorav 16 av dem har funnet veien til Norge. Det var mange som benyttet sjansen til å sikre seg en smak av denne under festivalen.

Adam MacDonald fra Liquid Engineers var blant foredragsholderne - og fortalte tilhørerne om romproduksjon generelt med fokus på rom i cocktails.

Adam MacDonald fra Liquid Engineers var blant foredragsholderne – og fortalte tilhørerne om romproduksjon generelt med fokus på rom i cocktails.

Hektisk smaksaktivitet hos både Brugal og Zacapa...

Hektisk smaksaktivitet hos både Brugal og Zacapa…

DSC_0776

 




Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Leave a Comment