Dos Maderas, Ron Millionario XO, Ron Abuelo, Diplomatico Single Vintage og Ron Quorhum 30

De fem beste romkjøpene akkurat nå?

RumRatings har gått gjennom 15.000 anmeldelser, og landet på de fem flaskene som har fått de aller beste anmeldelsene fra brukerne. Her snakker vi utelukkende rom på den søtere enden av skalaen – så om du er en fan av agricole-rom trenger du kanskje ikke lese videre… Dessverre mangler de fleste av disse på Vinmonopolet, det er faktisk kun Diplomatico Single Vintage som er tilgjengelig her til lands – men om du har reiseplaner i nærmeste fremtid er de forholdsvis lett tilgjengelige i for eksempel Danmark eller Tyskland! Dessuten er rimeligere varianter av både Abuelo, Dos Maderas og Millonario tilgjengelig på Vinmonopolet.

Ron Dos Maderas Luxus#5: Dos Maderas Luxus
9.0 / 10 fra 20 anmeldelser

Dos Maderas Luxus er ikke tilgjengelig på Vinmonopolet her hjemme, men det er derimot de to lillebrødrene Dos Maderas 5+3 og PX 5+5. Dos Maderas lagrer først i Karibia, før de skiper varene til Jerez i Spania og gjør en andrelagring på sherryfat, så tallene i navnene henviser til hvor lenge de henholdsvis har lagret i Karibien og i Spania. Jeg har anmeldt PX 5+5, og du finner anmeldelsen her.

Når det gjelder Dos Maderas Luxus, er den basert på rom fra Barbados og Guyana, som først lagres i ti år i Karibia på bourbonfat, før den skipes til Jerez og lagres i ytterligere fem år på sherryfat.

Les mer her: http://www.rumratings.com/brands/1134-dos-maderas-luxus


Ron Abuelo Centuria#4: Ron Abuelo Centuria
9.1 / 10 fra 44 anmeldelser

Nok en toppvariant som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet, her må vi klare oss med varianter lagret i henholdsvis fem, syv eller tolv år mens Centuria er lagret i et solera-system på bourbonfat med inntil 30 år gammel rom. Ron Abuelo kommer fra Panama.

Les mer her: http://www.rumratings.com/brands/738-ron-abuelo-centuria

 

 


Ron Millonario XO#3: Ron Millonario XO
9.2 / 10 fra 64 anmeldelser

Ron Millonario XO finnes ikke i Norge, her får vi kun varianten lagret i 15 år. Den synes jeg blir hakket for søt, mens XO er langt bedre balansert. En anmeldelse av Millonario XO er på vei – men jeg kan fortelle at jeg absolutt synes den er verdt et kjøp, og at vi primært snakker duft og smak av vanilje, nøtter, honning og banan.

Les mer her: http://www.rumratings.com/brands/806-ron-millonario-xo

 


Diplomatico Single Vintage#2: Diplomatico 2000 Single Vintage
9.3 / 10 fra 48 anmeldelser

Diplomatico Single Vintage får du på Vinmonopolet – og selv om det er 2001-årgangen er de såpass like at du trygt kan handle. Dette er en av mine store favoritter og jeg har nettopp skrevet en anmeldelse som du kan finne her. Kort oppsummert snakker vi duft og smak av rosin, appelsin, vanilje, marsipan, karamell, eik og vanilje.

Les her mer: http://www.rumratings.com/brands/1258-diplomatico-2000-single-vintage

 


Ron Quorhum 30#1: Ron Quorhum 30 Year
9.3 / 10 fra 57 anmeldelser

Quorhum er en populær rom i nabolandene våre – om du har planer om en tur på Systembolaget finner du riktignok kun 23-åringen, mens du må til Danmark for å finne 30-åringen. Quorhum kommer fra Den Dominikanske Republikk, og er lagret i et solera-system med inntil 30 år gammel rom, med duft og smak av brunt sukker, vanilje, sitrus, honning, karamell og kaffe.

Les mer her: http://www.rumratings.com/brands/833-ron-quorhum-30-year
Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Comments

 1. Hei Du 🙂

  Tenker litt tilbake til i fjord hvor dere hadde en rom «festival » blir noe av det i år eller var den kun denne ene gangen ?

  1. Author

   Hei Eirik!

   Det var ikke vi som arrangerte romfestivalen, OmRom bare bidro til å promotere den litt. Såvidt jeg vet ser det dessverre ikke ut til at det blir noe tilsvarende i år. Melder selvfølgelig ut her på siden om det skulle dukke opp noe allikevel! Ellers kan du alltids vurdere en tur til London Rum Fest eller Berlin Rum Festival, begge arrangeres i oktober!

   Espen / OmRom

Leave a Comment