Her er årets romvinnere i The Rum Masters

Hvert år smaker britiske The Spirits Business seg gjennom hundrevis av romvarianter i jakten på de beste. Fjoråret omfattet 15 kategorier, i år er det økt til hele 21 kategorier, og innad i hver kategori deles det ut medaljer – henholdsvis sølv, gull og master – til panelets favoritter.

De aller fleste oppføringene på lista er, i år som i fjor, tings om er heller vanskelig å få tak i her hjemme, så jeg dropper å gjengi den fullstendige lista, men du finner den hos The Spirits Business om du er spesielt interessert. Jeg vil imidlertid trekke frem det du kan finne i pollistene her hjemme.

Hvit rom

For hvit rom var det totalt tre kategorier (White Standard, White Premium og White Super Premium) og her finner vi tre varianter som også er tilgjengelig i polhyllene. Havana Club 3 Años stikker av med en Master-utmerkelse i klassen White Premium, mens Brugal Especial Extra Dry og Plantation 3 Stars Silver begge følger etter med en sølvmedalje. I White Super Premium finner vi pol-nykommeren Skotlander White, som kommer i hyllene i disse dager, med en sølvmedalje. Denne vant for øvrig Best in class-utmerkelsen under Miami Rum Festival i fjor.

Lagret rom

Lista over tilgjengelige varianter er hakket større når vi snakker lagret rom. I kategorien Gold aged up to 7 years stikker Mount Gay Black Barrel av med en gullmedalje, og du finner Skotlander Cask Rum i kategorien Gold Super Premium, der den får en sølvmedalje. Skotlander Cask Rum kommer i likhet med broren Skotlander White i polhyllene fredag 4. mars.

I kategorien Dark aged 8-12 years finner vi Dos Maderas PX 5+3, som får en sølvmedalje, og det samme får Havana Club 7 Años i samme kategori. Ser vi på kategorien Dark aged over 13 years finner vi to varianter fra polhyllene, nemlig Havana Club 15 Años og nykommeren Ron Cartavio XO, begge med en sølvmedalje. Jeg kommer for øvrig tilbake med en anmeldelse av sistnevnte i løpet av kort tid!

Mount Gay XO får en gullmedalje i kategorien Dark super premium, mens Angostura 1824 og Brugal 1888 begge får sølvmedaljer i samme klasse.

Totalt snakker vi altså 11 varianter i polhyllene av de totalt 72 variantene som sanket medaljer. Om du vil se hele listen fra The Spirits Business kan du sjekke den ut her.
Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Leave a Comment