London Rumfest

Årets store romarrangementer

Det ser dessverre ikke ut til at det blir noen ny romfestival i Oslo i år, men fortvil ikke – om du er villig til å bevege deg ut av landet finnes det mange store romarrangementer du kan reise til!

Enten du har planer om en USA-tur, eller heller vil holde deg i Europa, finnes det gode romarrangementer spredt ut over hele året Her er ni arrangementer du kan vurdere å legge inn i kalenderen om du vil smake kjent og ukjent rom, nyheter og få med deg foredrag og smakinger fra både store og små produsenter!

Rum Renaissance Festival arrangeres i Miami, i år fra 15-17 april. I løpet av de tre dagene festivalen varer får du smake rom fra hele verden, i tillegg til at du kan delta på foredrag og workshops. Det arrangeres cocktailkonkurranser, den anerkjente RumXP-konkurransen avholdes, der et panel smaker seg gjennom over hundre romvarianter og deler ut medaljer. Det var her blant annet danske Skotlander White, som er en nyhet i polhyllene her hjemme i disse dager, vant en Best in Class-pris i fjor. I tillegg byr festivalen på en bar med spesielt sjelden rom – gjerne fra de private hyllene til store romsamlere – som er tilgjengelig for smaking mot noen ekstra kroner.

Les mer om Miami Rum Renaissance Festival her!

MidWest Rum Fest arrangeres for andre år på rad, og denne gangen skjer det i Chicago den 30. april. Denne er imidlertid langt mindre enn de større arrangementene som Rum Renaissance Festival i Miami, eller romfestivalene i Berlin og London. Fjoråret bød på rundt 20 ulike rommerker, og i tillegg til et arrangement for bransjen først er det åpent for publikum i tre timer, der man har anledning til å smake ulik rom eller få med seg foredrag fra blant andre Diplomatico, Richard Seale fra Foursquare Distillery og Ian Burrell som er internasjonal romambassadør og også står bak London Rum Fest. I tillegg arrangeres det et afterparty etter det offisielle programmet med artister og selvfølgelig rombaserte drinker.

Les mer om MidWest Rum Fest her!

Har du planer om en tur til New England kan du jo vurdere en tur innom New England Tequila and Rum Festival, som arrangeres på Rhode Island 7. mai. Her får du sjansen til å smake på tequila, mezcal og rom fra hele verden i tillegg til selvfølgelig foredrag og master classes. I tillegg jobber et team av bartendere og kokker med å lage mat som passer godt til rom, og det hele avsluttes selvfølgelig med en prisutdeling der et dommerpanel deler ut priser til sine favoritter. Neppe et arrangement som er verdt å ta turen ens ærend for – men om du tilfeldigvis befinner deg i området kan det være verdt å sjekke ut!

Les mer om New England Tequila and Rum Festival her!

I september er det klart for California Rum Fest i San Francisco, der en lang rekke store romprodusenter stiller med både drikke og representanter. Arrangørene har ikke sluppet det helt store programmet enda – men blant romprodusentene som deltar finner du både kjente navn som Bacardi, Zacapa og Diplomatico og mer ukjente navn som Blue Chair Bay, Koloa fra Hawaii og Papa’s Pilar.

Les mer om California Rum Fest her!

Den 30. september er det klart for Edmonton Rum Festival i Canada, som byr på 75 ulike romvarianter fra hele verden. I tillegg til smakinger blir det blant annet en auksjon der det auksjoneres bort romrelaterte saker. Utover det et heller lite arrangement.

Les mer om Edmonton Rum Festival her!

Om du er lysten på en tur til Wales, kan du vurdere Cardiff Rum Fest den 1. oktober. De har ikke antydet noe antall rom som blir tilgjengelig til smaking enda, men fjoråret bød på et par håndfuller med ulike leverandører som hadde med rom til smaking. Med andre ord nok et mindre event det neppe er verdt å reise ens ærend for.

Les mer om Cardiff Rum Fest her!

En av de større romarrangementene er Rumfest Berlin, som i år arrangeres fra 15-16 oktober. I fjor fant nesten 5.000 romentusiaster veien til Berlin, og i tillegg til smaking av 350 ulike varianter fra 85 romprodusenter i 40 land bød festivalen på hele 30 smakinger, master classes og foredrag. 3.200 kvadratmeter med rom bør bety noe for enhver smak. I tillegg deles German Rum Awards ut under Rumfest Berlin.

Les mer om Rumfest Berlin her!

Bare en uke etter Rumfest Berlin er det klart for London Rumfest, som i år lover over 400 romvarianter tilgjengelige for smaking i tillegg til en rekke organiserte smakinger og masterclasses. I tillegg byr London Rumfest på noe de kaller Golden Tot – der du kan kjøpe ekstra kuponger for å få smake de aller mest eksklusive variantene som ikke er gratis tilgjengelig for alle deltakerne. Her snakker vi ekstra sjelden, gammel eller dyr rom som er vanskelig tilgjengelig ellers, men som du under London Rumfest kan smake for en (relativt) billig penge i forhold til hva du må ut med om du skulle komme over dem andre steder.

Les mer om London Rumfest her!

Om du heller vil holde deg nærmere Norge, kan du ta turen til Frederiks i nærheten av Herning i Danmark den 4 og 5 november, der Den Danske Rom og Whiskyfestival arrangeres. Fjoråret bød på nesten 350 ulike varianter av rom og whisky til smaking – der nesten 150 av dem var rom. De aller, aller fleste smaksprøvene er inkludert i inngangsbilletten, men i tillegg er det en egen bar der arrangøren, Mac Y, som også er en stor rom- og whiskyimportør i Danmark, har tatt med rester fra lageret som de tilbyr til en billig penge.

Les mer om Den Danske Rom og Whiskyfestival her!

Vet du om noen flere romarrangementer som jeg ikke har fått med på lista? Tips meg via Facebooksiden eller på mail, så får jeg dem med!
Klikk her for alle anmeldelsene sortert etter karakter!

Leave a Comment