Anmeldelser

Prøvesmakt: Angostura 1919

Jeg har hørt gode ting om Angostura 1919, så det må da være en ypperlig rom å starte anmeldelsene her på Omrom! Angostura hører hjemme i Trinidad og Tobago, der de kanskje først og fremst er kjent for produksjon av Angostura Bitter – men de er også eneste rom-destilleri på øyene, etter at Caroni-destilleriet stengte dørene i 2002.

Angostura byr på fem ulike rom i utvalget: Det starter med den blanke Angostura Reserva, deretter kommer en femårig og en syvårig før 1919 som er lagret i minst åtte år og 1824 som er lagret i minst tolv år.

Historien bak 1919 skal ha det til at daværende masterblender J. B. Fernandes etter en brann i 1932 kom over noen fat som var fylt i 1919. Angostura 1919 ble imidlertid først lansert på det internasjonale markedet i 2000, og inntil omtrent midt på nittitallet var Angostura først og fremst leverandør til andre store romprodusenter – deriblant Bacardi, som også hadde en stor eierandel. I dag er det imidlertid lokalt eid, og har satset mye på å bygge opp egne merkevarer de siste femten årene.

Men – over til selve hovedpersonen her: Rent visuelt er Angostura 1919 nesten strågul i fargen, med et hint av bronsetone. For meg blir den litt i det lyseste laget, men fordelen er at jeg er rimelig trygg på at det ikke er tilsatt noen fargestoffer. Dette er nok helt naturlig farge. I denne prisklassen er det veldig vanlig med litt E150 – også kjent som karamell – for å justere fargen litt mørkere, da de fleste foretrekker en dypere farge enn dette, så det er tillitvekkende at 1919 har en såpass lys farge!

Aromamessig snakker vi ganske kraftig vaniljeduft, fulgt av eik og tørket frukt. Det er først og fremst banan som gjør seg gjeldende. Den kraftige vaniljen følger også inn i smaken, men noe av bananen jeg plukket opp på nesen er borte og erstattet av appelsin, som skjuler seg bak vaniljen og såvidt lar seg plukke opp. Forsåvidt en ganske hyggelig smak, selv om den litt i det skarpeste laget er dette slett ikke verst når vi tar høyde for hvilken prisklasse vi befinner oss i her. Ettersmaken er lang, skarp og nesten salt, med mye krydder.

Du finner Angostura 1919 i Vinmonopolets bestillingsutvalg, til den relativt hyggelige prisen 499,90 kroner. Tar du med i betraktningen at det er bare omtrent en hundrelapp mer enn de absolutt billigste i utvalget, er det en bra pris! Angostura 1919 er nemlig en helt grei rom til en helt grei pris. Den kan fint drikkes ren, men til prisen er det heller ikke feil å bruke den i cocktails.

Angostura 1919
7.2 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
499,90 kr.Pris
Oppsummert
Kraftig vaniljeduft, fulgt av eik og tørket frukt – først og fremst banan. Den kraftige vaniljen følger også inn i smaken, men noe av bananen jeg plukket opp på duft er borte, og erstattet av svak appelsin. En hyggelig smak, selv om den er noe i skarpeste laget er dette slett ikke verst når vi tar høyde for prisen. Lang, skarp og nesten salt ettersmak med mye krydder.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

/ 10
Verifisert bruker
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

Kanskje du også liker

Ingen kommentarer

    Skriv svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.