Anmeldelser

Prøvesmakt: Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO

Francisco «Don Pancho» Fernandez har laget rom gjennom fem tiår, for et utall forskjellige produsenter: Han står blant annet bak Zafra, Ron de Jeremy og et utall andre. Men med Origenes Don Pancho lager han for første gang det han selv mener er den perfekte rom – akkurat slik han selv vil ha den.

«Origenes er for virkelige romelskere. Den følger ingen trender i markedet – men utelukkende cubanske tradisjoner», sier Don Pancho selv – som forteller at Origenes er blendet av spesielt utvalgte fat fra hans egen kjeller. Dette høres jo veldig lovende ut – men følger innholdet opp?

Flasken er både høy, slank og elegant – med en viss old school-feel som absolutt gjør seg greit i hylla selv om det er mer klassisk enn trendy. Innholdet er dypt rødlig mahogni av farge.

Det første som slår oss på duften er at den er ganske beskjeden og tilbaketrukket. Typiske romdufter som vanilje, karamell og honning er absolutt til stede, men duften er svak og rund. Det samme gjelder smaken, her er det også sødmen som sitter i førersetet – mens ettersmaken byr på fat og en viss bitterhet som riktignok gir seg kjapt.

Oppsummert er Origenes Don Pancho 18YO en rund og god rom som dessverre blir noe anonym. Ikke at det er noe spesielt feil ved den – den blir bare litt kjedelig og mangler det særpreget vi nok hadde forventet etter introduksjonen fra Don Pancho der han sier han endelig har laget den rommen han selv helst vil lage. At det da blir nok en i mengden av søte og runde rom er litt skuffende – selv om den er et helt greit innslag i barskapet, spesielt om du fra før foretrekker rom i den søtere enden av skalaen. Som poengsummen også antyder er det ingenting galt med Origenes Don Pancho – det er absolutt en bra rom. Den er bare litt for kjedelig.

Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO er tilsynelatende ikke tilgjengelig på Vinmonopolet lenger.

Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO
7.0 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
Oppsummert
Beskjeden og tilbaketrukket aroma med vanilje, karamell og honning. Sødmen i førersetet også på smak, med de samme smakene av vanilje, karamell og honning, men også her litt tilbaketrukket. Ettersmaken byr på fat og en viss bitterhet, men gir seg raskt.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

/ 10
Verifisert bruker
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

Kanskje du også liker

Ingen kommentarer

    Skriv svar

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.