Anmeldelser

Prøvesmakt: Ron Zacapa Reserva Limitada 2014

Da Zacapa slapp sin spesialutgave Reserva Limitada for første gang i 2013, varslet de at det kom til å bli en årlig greie – og nå er Reserva Limitada 2014 på plass. Denne gangen har den fått seg en avsluttende lagring i en urtehage, der fatene har ligget iblant urter som fennikel, koriander og anis – som visstnok skal ha bidratt til både smak og duft.

I utgangspunktet er Reserva Limitada 2014 basert på den vanlige Zacapa 23, men den har altså fått et år ekstra i urtehagen. Ifølge produsenten er dette inspirert av eldgamle Maya-tradisjoner, der indianerne brukte urtene i både matlagning og religiøse sammenhenger. Hva det har med rom å gjøre, kan vi jo lure på – mest av alt er det en god historie til markedsføringen…

Emballasjen er godt kjent – flasken er den samme som vanlig Zacapa 23, men her er det flettede båndet rundt flasken litt mørkere enn vanlig, akkurat som det var på fjorårets spesialslipp. I tillegg er etiketten grønn, noe som gjør at flasken skiller seg fra andre Zacapa-varianter.

Duftmessig er dette typisk Zacapa. Karamell, honning og vanilje er det mest fremtredende, men duften er også litt tyngre og mer kompleks enn vi er vant med fra Zacapa – med eik, litt røyk og noe solbær. Smaksmessig er den klart tyngre enn vanlig, ikke minst takket være fem ekstra volumprosent – Reserva Limitada 2014 er 45%. Tjære, anis, lær og tobakk er lett å plukke opp i tillegg til de forventede sødmetonene som karamell, honning og vanilje. Alt i alt er dette veldig godkjent!

Ron Zacapa Reserva Limitada 2014 er ikke lenger tilgjengelig på Vinmonopolet – men var den verdt de ekstra hundrelappene over den vanlige? Tja, det kommer litt an på hvor glad du er i Zacapa. Om du ramler over en flaske til en god pris i dag, er den et spennende bekjentskap.

Ron Zacapa Reserva Limitada 2014
9.0 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
Oppsummert
På aroma typisk Zacapa, med karamell, honning og vanilje – men litt tyngre og mer kompleks enn vanlig, med eik, litt røyk og solbær. Klart tyngre enn vanlig Zacapa på smak, med tjære, anis, lær og tobakk i tillegg til de forventede karamell, honning og vanilje.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

/ 10
Verifisert bruker
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

Kanskje du også liker

Ingen kommentarer

    Skriv svar

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.