Nyheter

Cubansk romnyhet i hyllene

Pacto Navio, mørk rom fra Havana, Cuba

Pacto Navio er navnet på nyheten, og den kommer fra brennevinsgiganten Pernod Ricard – som blant annet også står bak Havana Club.

Historisk sus

Ifølge produsenten er navnet inspirert av 1800-tallets Havana, da handelsskip kalt«Navios» kom til Cuba med blant annet franske viner. Det var spesielt de søte Sauternes-vinene som var populære – og etter at vinen ble tappet om i Havana, ble fatene fylt med cubansk rom og sendt tilbake til Europa.

På reisen, som tok rundt tre måneder, utviklet romen en helt unik aroma og smak som en følge av lagringen i Sauternes-fat, og det er denne opplevelsen Pernod Ricard ønsker å hente tilbake med nyheten Pacto Navio. Den andre halvparten av navnet – «Pacto» – viser nemlig til at Napoleonskrigene satte en stopper for denne internasjonale handelen, men at den kom i gang igjen da Napoleon ble beseiret i 1815, og landene i Europa underskrev en fredsavtale – en «Pacto».

Sluttlagret på Sauternes-fat

Pacto Navio består av en blend av ti vellagrede cubanske rombaser, som så sluttlagres på Sauternes-fat. Pernod Ricard sier at dette er den eneste cubanske romen som lagres på denne måten – og at lagringen gir en myk og noe søtlig rom, med innslag av kanel, sitrus og honning. Den har et komplekst smaksbilde som varer lenge.

Duften preges av røstet frukt, myke blomster, søt honning, naturlig karamell og vaniljetoner. På smak gir Sauternes-lagringen en balansert, myk og søtlig smak med hint av kanel, sitrus og krydder. Avslutningen er intens med stor kompleksitet, og varer lenge.

Tilgjengelig nå

Pacto Navio er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra fredag 1. mars, og koster 549,70 kr.

Kanskje du også liker

Ingen kommentarer

    Skriv svar

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.