Nyheter

Flor de Caña med ny blank premium-rom

Det skjer ganske mye når det gjelder blank rom om dagen: Bacardi slapp nylig sin Gran Reserva Maestro de Ron, en blank rom lagret i tre år, som nettopp har funnet veien til taxfreemarkedet på blant annet Oslo Lufthavn Gardermoen. Dessuten har Diplomàticos blanke variant funnet veien til norske polhyller i sommer. Nå følger nicaraguanske Flor de Caña etter og slipper sin egen premium-variant: Blanco Reserva 7. Akkurat nummereringen stusser jeg faktisk litt på – for som på alle andre Flor de Caña-etiketter står nummeret alene, uten noe som antyder at det faktisk er antall år lagret det dreier seg om. Litt merkelig, men ifølge alle kilder jeg har greid å få noe ut av skal denne faktisk være lagret i 7 år – så vi får ta det for god fisk.

Smaksmessig snakker vi ifølge produsenten en rom som er lett å drikke, med hint av blomster og vanilje – og den anbefales drukket over is, eller til nøds med litt soda. Vi snakker med andre ord om nok en hvit rom som er laget for å drikkes bar, og ikke som drink-ingrediens – og igjen må jeg innrømme at jeg er litt skeptisk. Regn med å se mer hvit rom her på Omrom.no fremover – jeg har allerede en flaske Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron stående i kø til testing, og dessuten har jeg både Diplomático Blanco og Flor de Caña-nyheten på lista over rom som skal skaffes og smakes. Så blir det spennende å se om hvit premium-rom blir en nisje man bør følge med på fremover og ta høyde for når nye flasker skal handles inn til samlingen – ikke minst prismessig virker det uansett som om selv produsentene forventer at kundene skal kunne bruke dette i cocktails med god samvittighet, i taxfreemarkedet koster nyhetene fra både Bacardi og Flor de Caña kun et par-tre hundrelapper.

Flor de Caña Blanco Reserva 7 slippes først og fremst for det globale taxfree-markedet i tillegg til Mexico og Mellom-Amerika, og bør begynne å dukke opp i hyllene fra august av. Hvorvidt den finner veien til norske taxfree-hyller er uvisst, men det er ikke umulig – Flor de Caña Centenario 12 er allerede tilgjengelig på flere norske flyplasser. Ellers kan det jo lønne seg å holde øynene åpne når du er ute og reiser i høst. Prisen skal som sagt ligge på et par hundrelapper – det får vi si er en rimelig bra pris!

 

Kanskje du også liker

Ingen kommentarer

    Skriv svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.