Nyheter

Plantation lanserer ananas-infusert rom

Det er ikke nødvendigvis smakssatt rom som står aller øverst på lista mi – men denne synes jeg faktisk er litt interessant: Plantation eies av Cognac Ferrand, og står bak en lang rekke prisvinnende rom-blends basert på destillater fra blant annet Barbados, Trinidad og Martinique. Nå har grunnleggeren Alexandre Gabriel sammen med cocktail-historiker (er det et yrke?) David Wondrich kommet opp med en ananas-infusert rom, i forbindelse med cocktailmessen Tales of the Cocktail, som sparkes i gang i New Orleans i neste uke.

Plantation Pineapple Rum – Stiggin’s Fancy er inspirert av tradisjonelle oppskrifter fra 1800-tallet, og laget ved å la modne ananas ligge i Plantation Original Dark Rum i tre måneder. Resultatet skal være en rom med smak av – ikke overraskende – tropisk frukt, sammen med røyk, sitrus og nellik. «Vi startet dette prosjektet av ren nysgjerrighet», sier Gabriel, og forteller videre at produktet er navngitt etter presten Stiggins i Charles Dickens-boka Pickwick-klubben, hvis favorittdrikk var nettopp ananas-rom.

Kun 1.000 flasker skal slippes – i første omgang kun i New Orleans, men etterhvert i andre deler av USA. Det betyr med andre ord at du uansett må belage deg på en tur over dammen dersom du skal ha tak i en flaske – og det er vel neppe verdt turen i seg selv… Men om du uansett har planer om en tur til sørstatene i sommer, kan det jo være en tanke! Plantation Pineapple koster $29.99 – hvilket er omtrent 180 norske kroner.

Du finner for øvrig tre andre Plantation-produkter på Vinmonopolet: To blanke, 3 Stars og Saint James, samt en mørk, Grande Reserve 5 YO. Stikker du en tur til Systembolaget, finner du i tillegg 20th Anniversary Extra Old, som har fått ekstremt gode kritikker og står ganske langt opp på min innkjøpsliste!

Kanskje du også liker

Ingen kommentarer

    Skriv svar

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.