Aller første Oslo Rum Festival gikk av stabelen fredag 17. april – og i tillegg til flere spennende foredrag var det mulig å smake på store deler av tilgjengelig rom i Norge samt en del spennende tilskudd som (enda) ikke er tilgjengelig her til lands – deriblant Pusser’s og den super-eksklusive Brugal Papa Andrés, som er tappet i 500 flasker. 16 av dem kom hit til landet – til den nette sum av omtrent 7.500 kroner stykket, så det er eksklusive saker… Jeg fikk selvfølgelig sikret meg en smak og kommer tilbake med en skikkelig anmeldelse – men kort oppsummert er den typisk Brugal, det vil si tørr – med et heftig preg av lær og tobakk, tenk tunge Chesterfield-sofaer og røkejakker i fløyel så er du i nærheten… Et interessant bekjentskap – men allikevel er det liten tvil om at det ikke bare er innholdet du betaler for: Historien er verdt en del (tappet fra Brugal-familiens private kjeller), innpakningen er blant tidenes feteste i rom-verdenen (en fantastisk krystall-dekanter) og dessuten er det klart det koster litt når opplaget er kun 500 flasker.
I tillegg til smaking av spennende rom var det selvfølgelig bøttevis av rom-baserte cocktails å få servert, og arrangøren hadde dessuten hentet inn et knippe foredragsholdere til et variert utvalg foredrag i et tilstøtende lokale: Det startet allerede før selve festivalen åpnet, med Mario Navarro fra Ron Botran som kunne fortelle om romproduksjon generelt, med fokus på Guatemala og spesielt Ron Botran som kommer til Norge i disse dager. Deretter fulgte Christian Udjus og Martin Tønder Smith opp med en innføring i rom generelt før bartender Adam MacDonald fra Liquid Engineers tok over og loste oss gjennom rom i cocktails. Avslutningsvis sørget dessuten Mikael Huth Wenzell for å lære en interessert gjeng om fatbruk og lagring i romproduksjon før festivalen ble rundet av.
No Comments